Çinden Mal Getirmek İstiyorum

Çinden Mal Getirmek İstiyorum

Çinden mal getirmek istiyorum diyorsanız bunun iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Birincisi ithalatı kendi şirketiniz bünyesinde yapmaktır. Diğeri ise çin ithalat firmaları aracılığıyla ithalat yapmaktır. Eğer kendi firmanız aracılığıyla ithalat yapmak istiyorsanız ve dış ticaret biriminiz yoksa, yeniden dış ticaret birimi kurmak oldukça maliyetli bir şeydir. Eğer çinden mal getirmek istiyorum diyorsanız ve dış ticaret birimi kurmanın maliyetleri size ağır geliyorsa lütfen bizleri arayın. Sizin adınıza çinde ki tedarikçilerle irtibata geçelim. Tüm satınalma prosedürlerini yerine getirelim. Çinden satın alınan malları yükletip limana varışına kadar takibini yapalım. İthalatını gerçekleştirip deponuza kadar indirelim.

Çinden ithalat yaparken nelerde dikkat etmeliyiz.

İlk etapta Çin’den ithalatını yapacağınız ürünleri analiz edin. Her işte olduğu bunda da kâr / zarar oranı, avantajları ve dezavantajları var. İlk olarak avantaj ve dezavantaj konusuna değinelim.


çinden mal getirmek istiyorum


Çin’den Ürün Getirmenin Avantajları

Yüksek Kâr Marjı

Çinden mal getirmek istiyorum diyorsanız, bunun tek sebebi olabilir. Bu da kesinlikle yüksek kâr marjıdır. Tabiki de bu kâr marjı getireceğiniz ürüne göre değişiklik göstermektedir.  Ancak ticaretini yapacağınız sektörü, ürünü, hedeflediğniz müşteri kitlesini doğru seçtiğiniz taktirde güzel rakamlarla kazanç sağlayabilirsiniz.


Düşük Maliyet

Düşük maliyet, seçeceğimiz tüm ürünlerin ortak avantajıdır. Çin’den bir ürün çeşidini getirmek için sermaye sahibi olmak tabiki de büyük avantajır. Ancak bazı ürünlerde küçük sermayelerle de güzel işler yapılabilir. Ancak her iş dalında olduğu gibi burada da dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunmakta. Bunları da sizlere özetlemeye çalışacağım.


Sektör / Ürün Çeşitliliği

Çin’den ithal edeceğiniz ürünlerde çok fazla çeşitlilik var. Oyuncaktan, tekstile, araba jantından, laptopa ve telefonlara kadar her şey mevcut bir pazar sahasına hâkim. Sizlerin sadece yapmanız gereken getireceğiniz ürünleri ayrıntılı bir şekilde araştırarak getirmeye karar vermek. Eğer bunu başarabilirseniz işte o zaman yüksek kâr marjları elde edebilirsiniz.  Konuya değindikten sonra dezavantajlarından bahsetmeden geçmek olmaz.


Çin’den Ürün Getirmenin Dezavantajları

Çok Fazla Talep

Neredeyse Dünya’nın her ülkesinden Çin’de bulunan fabrikalara ürün talebi gider. Türkiye’de de sizin getirmeyi planladığınız maldan çok fazla gelmiş olma ihtimali var. Bunu göz ardı etmemek gerekir. Hatta Çin’deki firmalarla ilk iletişime geçtiğinizde alacağınız/aldığınız fiyatlardan çok daha uygun fiyata ürün getiren toptancılar mevcut. Bunu kesinlikle unutmamak gerekir. Sizlerde doğru adımları atarsanız belki de küçük sermayelerle başlayacağınız bu işte kendinizi kolaylık geliştirip büyütebilirsiniz.

Çin’deki Aracılar

Ticaretini yapacağınız ürünü bulup Çin’de ki firmalarla iletişime geçtikten sonra dikkatli olunmalıdır çünkü ürünün pazarlığını yaparken telefonda konuştuğunuz, maille yazıştığınız kişi üretici olmayıp komisyoncu olabilir. Aracılarla ticaret yapmanın zararları olabilir. Üretici fabrika gibi resmi olarak bir iş yerleri olmadığından ortadan kolaylıkla kaybolabilirler, aracı oldukları için ürünü sizlere daha pahalıya satacaklardır. 

Ne yaptığınızı kesinlikle ince ayrıntılarına kadar anlayıp araştırın

İthalat işlemlerine başlamadan önce neler yapmanız gerektiğini doğru araştırıp öğrenip adımlarınızı ona göre atmalısınız. Daha önce de belirttiğim gibi son derece dikkatli ve tedbirli olmalısınız. Varsayalım ki dikkatli olmadınız ve bir ayrıntı gözünüzden kaçtı. İşte o zaman zarara etme ihtimaliniz olabilir. Uzun süreler boyunca satamayacağınız, satmakta zorlanacağınız bir sürü ürün elinizde kalabilir.


Eğer çinden mal getirmek istiyorum diyorsanız ve bu konuda tecrübeleriniz yoksa, bizim tecrübelerimizden faydalanın.
Sizin adınıza tüm işlemlerinizi takip edelim. Tedarikçiyle ilk görüşme safhasından ithaların gerçekleştirilim, malların deponuza indirileceği süreci takip edip tamamlayalım.
Lütfen bizi arayın



CINAROGLU T
whatsapp/Sms: 0090 533 2460404
email: cinarogluft@gmail.com
skype: ibohan

Yorumlar