Modern Asma Tavan Modelleri

Modern Asma Tavan Modelleri



Yıllar önce mekânları zengin ve lüks göstermek için kullanılan asma tavan, modern mimarinin de vazgeçilmezi olmuş durumda. Modern asma tavan modellerini geçmiş dönemlerden ayıran en önemli özelliği ise, günümüzde başarılı bir aydınlatma sistemine zemin hazırlaması..
Gün geçtikçe gelişen ve yenilenen asma tavan örneklerini gergi tavan, led aydınlatma, dekoratif niş olarak üç grupta incelenebilir. Gergi tavan ve dekoratif amaçlı nişler için tercih edilen asma tavanların kullanım alanı ne kadar azsa, led aydınlatmalı asma tavanların kullanım alanı da o kadar geniş denilebilir.
Üstelik kullanımının bu kadar yaygın olmasının yanında, uygulama süresi de oldukça kısa. Tüm asma tavan örnekleri, işini bilen ustalar tarafından birkaç saat içerisinde temiz bir şekilde kurulabilir.



Genellikle tavan aydınlatma sistemi için kullanılan  asma tavanlar, zaman zaman kullanılan ledler sayesinde mekânın tarzını belirleyebilir. Örneğin bir modern asma tavan modellerinde simetrik ışıltılar kullanılırsa klasik, organik formlar kullanılırsa modern bir tasarım elde edilmiş olur.
Teknoloji ilerledikçe çeşitlenen asma tavan modelleri, günümüzde banyolarda bile tercih edilmeye başlamış durumda. Fakat evlerde en çok kullanıldığı yerler sorulduğunda, şüphesiz salon ve mutfak denilmelidir.
Özellikle asma tavan modelleri ve fiyatları, gerek görüntüsü gerekse dekorasyonda yarattığı fark ile göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Elbette bu konuda salondaki konsepti de göz ardı etmemek gerekir.
Örneğin modern hatlara sahip mobilyalarınız varsa ve ortama hareket katmak istiyorsanız, asma tavanınızda az ve öz ışık kullanarak bu fikrinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da led aydınlatma yerine, asma tavanınızda kendinden desenli alanlar oluşturup o hareketi bu şekilde yakalayabilirsiniz.
Kısa süreli montesi ve yarattığı muhteşem görüntü nedeni ile hemen her evde kullanılan bu sistem sayesinde, salon asma tavan modelleri oldukça gelişmiştir. Böylece kendi salonunuz için tercih edebileceğiniz birçok örnek bulabilirsiniz.
Asma tavanların bir diğer özelliği ise, kullanıldığı mekânları daha geniş ve lüks gösterebilmesidir. Bu nedenle küçük bulunan mutfakları geniş göstermek için de kullanılabilir.
Mutfak asma tavan modelleri, salonda kullanılanlardan biraz daha farklıdır. Mutfakta kullanılan sistemin amacı klasik ya da modern havayı yakalamaktan ziyade ortamı bir üst seviyeye taşıyabilmektedir. Yani genellikle kullanıcı, bulunduğu mutfağı olduğundan daha iyi gösterme çabasındadır.





Modern asma tavan modellerinin en az kullanıldığı alanlar banyolar iken, koridor ve antrelerdeki kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Bunun nedeni ise, iç mekânı yapılandıran mimarın doğru yönlendirme düşüncesidir. Bu düşünce doğrultusunda ortaya çıkan birçok asma tavan tipi vardır.
İşin en güzel yanı ise etrafınızdaki asma tavan modelleri ve fiyatları dışında, kendi kafanızda şekillendirdiğiniz modelleri de üreticinize sunabilirsiniz. Örneğin klasikleşen dikdörtgen ya da kare asma tavan modelleri dışında dairesel biçimleri de tercih edebilir, dilerseniz kalp vb. şekiller de isteyebilirsiniz. Özel isteklerinizde maliyet bir miktar artsa da, sonunda karşılaşacağınız görüntü paha biçilemez olacaktır.



İTHALAT İHRACAT DIŞ TİCARET
email: cinarogluft@gmail.com
whatsapp: +90 533 2460404
skype: ibohan


Yorumlar

  1. 188bet, Vip, E-wallet, Login, Betting and more! - Thtobet
    188bet, 188bet Vip, E-wallet, Login, william hill Betting and more! 1XBET

    YanıtlaSil

Yorum Gönder