Çin’den nasıl mal ithal edilir


Ticaretle uğraşan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir durum olan Çin’den mal ithalatı, kazançlı meslek kollarından birisi olarak görülmektedir. Çin’den mal ithalatı yapan firmalar, öncelikle sektörde yer edinmiş firmaların kapsamlı bir şekilde araştırmasını yapmalıdır. Bu yolda ilerlemek isteyenler için çeşitli danışmanlık hizmeti veren firmalar da bulunmaktadır. Ticari kaygısı olan kişilerin özgüvenlerini yerine getirmek amacıyla yasal hizmet sağlayan firmalar tarafından destek alınmalıdır. Çin’den mal ithalatı yapmak için anlaşma yapan firma, istenilen ürünlerin güvenli olup olmadığını test etmek için tesisi ziyaret eder. Tesislerde ürünlerin hangi koşullarda ve nasıl gerçekleştirildiği konusunda fotoğraflarla birlikte müşteriye sunulur. Ürün kalitesini ve de güvenilirliğini arttırmak için de numune yöntemi ile müşteri ile iletişime geçilir.


Çin’den İthalat Yapmanın İncelikleri


Çin’den mal ithalatı yapmak için dünyada nerede olursanız olun dikkat etmeniz gereken önemli püf noktaları bulunmaktadır. Bunları madde halinde açıklayacak olursak şu şeklide sıralayabiliriz:
  • Belirlenen ürünün pazar araştırmasını çok iyi analiz etmelisiniz.
  • Belirlenen ürünün üretildiği firmanın üretici firma olduğuna emin olmalısınız.
  • Üretici firmanın tüm belgelerini en ince ayrıntısına kadar iyi bir şekilde incelemelisiniz.
  • Üretim başlamadan önce gümrük ile ilgili bilgileri iyi bilmelisiniz.
  • Belirlenen ürünün üretimi sonrasında kalitesinin iyi olup olmadığı hakkında bilgiyi mutlaka edinmelisiniz.
  • Ürünün araçlara yüklenmesi öncesinde mutlaka son kontrolleri yapmalı, en ince ayrıntısına kadar sayım işlemlerini tamamlamalısınız.

Çinden ürün getiren firmaların, bu gibi inceliklere dikkat ettikten sonra, hukuksal bölümleri tamamlamasının ardından kazanç elde etmemek için hiçbir nedenleri yoktur. Çinden nasıl mal ithal edilir sorusuna karşılık verecek olan cevap ise bu işbirlikçi firmalar tarafından sağlanır. Bu firmalar, hem yasal olmaları hem de güvenilir olması sebebiyle tercih edilir. Ürünleri görmeden, firmanın bilinirliğini ve güvenilirliğini araştırmadan kesinlikle bu işe girilmemelidir. Çin’den ürün getiren firmalar, donanımlı ve profesyonel ekibiyle bu ithalat danışmanlığı işini en iyi şekilde yapmalıdır.
Ürünlerin kalite kontrol sonrasında her aşamasını takip etmek de ürünleri teslim almadan önce yapılacak son adımdır. Artık ürünlerin üretim aşaması işleminden sonra da profesyonel ve deneyimli kişiler tarafından ürünler nakliye aşamasına gelir. Yapılan sözleşmelerin uygunluğu da kontrol edildikten sonra müşteriye teslim edilir.
Çin’den mal ithali yapmak, kesinlikle ciddi bir hukuksal ve gümrük mevzuatlarını bilmeyi gerektirir. Profesyonel ve deneyimli ekiplerle çalışılmadığı takdirde fazlaca baş ağrıtacak bir yola girmek mümkündür. Bu yüzden Çin’den ürün getiren firmalar aracılığı ile bu iş üzerinde sözleşmeler aracılığı ile anlaşma yaparak, ticarette adım atılabilir. Böylelikle güvenle, kalite şartları altında bu ürünlerin ticareti yapılabilir, para kazanmaya başlamak için ürün analizleri ve satış programları için hazırlıklar yapılabilir. Çin’den nasıl mal ithal edilir sorusuna da böylelikle yanıt bulan kişiler için hazırladığımız makalemiz umarız bilgilendirici olmuştur.


Eğer siz de Çin'den ithalat yapmak istiyorsanız 
Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız
Bizimle irtibata geçin
Tüm ithalat işlemlerinizi sizin adınıza takip edelim


CINAROGLU FT
Whatsapp/Sms: 0090 533 2460404
skype: ibohan


Yorumlar